Fyllda gifflar

Serverar: 18 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Mycket snabba, degen är underbar och lättbakad. Succé var du än bjuder på dem.

Ingredienser

  • 75 g margarin
  • 3/4 dl vatten (ljummet)
  • 50 g jäst
  • 3 dl gräddfil
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 10 dl specialvetemjöl (ca)
  • Fyllning
  • 9 skivor rökt skinka eller 18 skivor salami
  • Ev pizzakrydda
  • 2 dl riven ost
  • Pensling
  • 1 uppvispat ägg
  • 4 msk sesamfrö
  • Instruktioner

    1. Smält margarinet och blanda det med vattnet. Smula jästen i en bunke och rör ner margarinvattnet. Blanda med gräddfil, ägg, salt, socker och det mesta av mjölet. Knåda tills degen är blank och smidig. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
    2. Ta upp degen på bakbordet, knåda, dela den i 3 delar och kavla ut varje del till en rektangel. Dela varje i 3 fyrkanter. Ta ut 18 trianglar med en degsporre.
    3. Skär skinkskivorna mitt itu, lägg en halv skiva skinka/ 1 salamiskiva och lite riven ost på varje degbit, rulla ihop så att spetsen kommer under sist. Forma till gifflarna på en plåt och låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
    4. Sätt ugnen på 250°C.
    5. Pensla med ägg och strö på sesamfrö. Grädda i 8-10 minuter. Låt svalna på galler under duk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Pic-nic time
    Här i södra Sverige skiner solen mest varje dag just nu och det inspir...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben