Mycket snabba, degen är underbar och lättbakad. Succé var du än bjuder på dem.
Ingredienser
75 g margarin
3/4 dl vatten (ljummet)
50 g jäst
3 dl gräddfil
2 ägg
1 tsk salt
1 msk socker
10 dl specialvetemjöl (ca)
Fyllning
9 skivor rökt skinka eller 18 skivor salami
Ev pizzakrydda
2 dl riven ost
Pensling
1 uppvispat ägg
4 msk sesamfrö
Instruktioner
- Smält margarinet och blanda det med vattnet. Smula jästen i en bunke och rör ner margarinvattnet. Blanda med gräddfil, ägg, salt, socker och det mesta av mjölet. Knåda tills degen är blank och smidig. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
- Ta upp degen på bakbordet, knåda, dela den i 3 delar och kavla ut varje del till en rektangel. Dela varje i 3 fyrkanter. Ta ut 18 trianglar med en degsporre.
- Skär skinkskivorna mitt itu, lägg en halv skiva skinka/ 1 salamiskiva och lite riven ost på varje degbit, rulla ihop så att spetsen kommer under sist. Forma till gifflarna på en plåt och låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
- Sätt ugnen på 250°C.
- Pensla med ägg och strö på sesamfrö. Grädda i 8-10 minuter. Låt svalna på galler under duk.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Pic-nic time
Här i södra Sverige skiner solen mest varje dag just nu och det inspir...