Kalljästa mandelbullar

Serverar: 20 portioner

Det är något speciellt med kalljästa bullar.

Ingredienser

  • 7 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl strösocker
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 25 g jäst för söta degar
  • 3 dl mjölk
  • Fyllning
  • 100 g mandelmassa
  • 1/2 dl sötmandel
  • Pensling
  • 1 ägg
  • Glasyr
  • 1 dl florsocker
  • Vatten
  • Instruktioner

    1. Ugn 225 grader.
    2. Lägg vetemjöl, socker, smör och smulad jäst i beredningsskålen till matberedaren, med plastkniven monterad. Kör det till en smulig massa. Tillsätt den kalla mjölken och arbeta samman till en deg.
    3. Fyllning: Kör mandelmassa och mandel i mixer till smulor.
    4. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en rektangel. Strö fyllningen över degen. Vik in långsidorna mot mitten, platta till och kavla lätt.
    5. Skär degen i två centimeter breda remsor. Skär ett snitt i varje remsa nästan ända upp i fästet. Snurra remsorna åt var sitt håll och forma samman dem till en knut. Fäst ändarna undertill. Lägg bullarna på plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa 1 timme i rumstemperatur helst i kylskåp över natten.
    6. Pensla bullarna två gånger med uppvispat ägg, då blir de riktigt blanka. Grädda dem mitt i ugnen, ca 10 minuter. Låt bullarna svalna på galler. Rör ihop glasyren och glasera bullarna före serveringen.
    7. Ät och njut.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben