Finns det något bättre med nybakta frallor till frukost? Gör degen på kvällen och låt frallorna jäsa i kylen över natten. Sätt in dem i ugnen på morgonen och "poff" så har du nybakta frallor!
Ingredienser
25 g jäst
5 dl mjölk, kylskåpskall
2 dl musli, valfri sort
2 msk rapsolja
2 tsk salt
3/4 dl ljus sirap
2 dl grovt rågmjöl
9-11 dl rågsikt
Garnering
Musli
Instruktioner
Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt musli, olja, salt, sirap, rågmjöl och rågsikt, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter. Rulla ca 16 runda bullar av degen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i kylen över natten.
På morgonen:
Sätt ugnen på 250 grader.
Ta fram bröden ur kylen och låt dem stå i rumstemperatur medan ugnen blir varm. Pensla bröden med vatten och strö över lite musli. Grädda bröden mitt i ugnen i 10-13 minuter. Låt dem svalna på plåten.