Kalljästa muslifrallor

Serverar: 16 portioner

Finns det något bättre med nybakta frallor till frukost? Gör degen på kvällen och låt frallorna jäsa i kylen över natten. Sätt in dem i ugnen på morgonen och "poff" så har du nybakta frallor!

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 5 dl mjölk, kylskåpskall
  • 2 dl musli, valfri sort
  • 2 msk rapsolja
  • 2 tsk salt
  • 3/4 dl ljus sirap
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 9-11 dl rågsikt
  • Garnering
  • Musli
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt musli, olja, salt, sirap, rågmjöl och rågsikt, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter. Rulla ca 16 runda bullar av degen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i kylen över natten.
    2. På morgonen:
    3. Sätt ugnen på 250 grader.
    4. Ta fram bröden ur kylen och låt dem stå i rumstemperatur medan ugnen blir varm. Pensla bröden med vatten och strö över lite musli. Grädda bröden mitt i ugnen i 10-13 minuter. Låt dem svalna på plåten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben