Kalljästa rågisar

Serverar: 8-10 portioner

Mycket goda som tillbehör och fungerar utmärkt att frysa.

Ingredienser

  • 3 g jäst
  • 3 dl kallt vatten
  • 180 g vetemjöl special
  • 120 g rågmjöl
  • 50 g solroskärnor
  • 20 g linfrö
  • 9 g salt
  • Instruktioner

    1. På kvällen: Blanda degen. Rör ut jästen i vattnet och tillsätt sedan resten av ingredienserna. Rör tills allt blandats ordentligt. degen ska vara ganska lös. Täck bunken och låt stå i rumstemperatur över natten.
    2. På morgonen: Baka ut bröden. Sätt ugnen på 275 grader med en plåt i mitten. Klicka ut degen till 8 - 10 bullar på ett bakplåtspapper. Strö över lite rågmjöl, täck med en handduk och låt jäsa 30 - 40 minuter.
    3. Baka av bröden. Dra upp bakplåtspappret på en skärbräda och låt det glida ner på den heta plåten. Spruta två gånger uppe och nere med en blomspruta. Sänk värmen till 250 grader och baka bröden tills de fått fin färg, 20 - 25 minuter. Svalna på ett galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben