Kalljästa vallmorutor

Serverar: 8 portioner

Tid: 30 minuter

Ibland är det bra att sätta degen på kvällen så att man bara kan baka ut och grädda bröden morgonen därpå.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 4 dl vatten, rumsvarmt
  • 1½ tsk salt
  • 1 msk honung
  • 2 dl grahamsmjöl
  • ca 8 dl rågsikt
  • blå vallmofrön
  • Instruktioner

    På kvällen: Smula ner jästen i bunke. Tillsätt vatten och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, honung, grahamsmjöl och rågsikt, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Tryck ut degen i en långpanna, ca 25x30 cm, klädd med bakplåtspapper. Skär degen i rutor, ca 8 st. Täck degen med plastfolie. Låt den jäsa i rumstemperatur i ca 20 min. Ställ in formen i kylskåp över natten. På morgonen: Sätt ugnen på 250 grader. Ta fram brödet och pensla det med vatten. Strö över vallmofrön. Grädda brödet längst ner i ugnen i 15-18 minuter. Låt det svalna i formen.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 15 min
    24
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben