Serverar: 8 portioner
Tid: 30 minuter
Ibland är det bra att sätta degen på kvällen så att man bara kan baka ut och grädda bröden morgonen därpå.
På kvällen: Smula ner jästen i bunke. Tillsätt vatten och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, honung, grahamsmjöl och rågsikt, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Tryck ut degen i en långpanna, ca 25x30 cm, klädd med bakplåtspapper. Skär degen i rutor, ca 8 st. Täck degen med plastfolie. Låt den jäsa i rumstemperatur i ca 20 min. Ställ in formen i kylskåp över natten. På morgonen: Sätt ugnen på 250 grader. Ta fram brödet och pensla det med vatten. Strö över vallmofrön. Grädda brödet längst ner i ugnen i 15-18 minuter. Låt det svalna i formen.