Kallrökt lax med dillpotatis och rostade rödbetor

Serverar: 4 portioner

Rostade färska rödbetor, spännande tillbehör till kallrökt lax med dillpotatis. Lyxig vardag!

Ingredienser

  • Ca 350 g kallrökt lax i skivor
  • Dillpotatis
  • 1 kg fast potatis
  • 2½ dl iMat, Oatly 7% eller 13%
  • 1-2 dl grönsaksbuljong (½ buljongtärning + 2 dl vatten)
  • 2 tsk potatismjöl eller majsstärkelse
  • 1 dl finhackad dill
  • 1 citron eller lime
  • Rostade rödbetor
  • Ca 500 g färska rödbetor
  • 2 rödlökar
  • 1 tsk rapsolja
  • Flingsalt
  • Ev grovriven pepparrot
  • Instruktioner

    1. Skala potatisen, rödbetor och lök. Skär potatisen i tärningar. Lägg dem i kokande lättsaltat vatten, koka i ca 5 minuter. Häll av vattnet.
    2. Blanda iMat, buljongtärning + vatten och potatismjöl eller majsstärkelse i en kastrull. Koka upp under omrörning. Lägg i potatis, koka upp. Rör försiktigt. Strö över dill och vänd om.
    3. Sätt ugnen på 250 grader. Skär rödbetor och lök i klyftor. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. droppa över oljan, vänd om. Rosta i het ugn 10-15 minuter. Strö över flingsalt och eventuellt grovriven pepparrot.
    4. Servera laxen med dillpotatis och rostade rödbetor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben