Solöga på lax och dillpotatis

Serverar: 6 portioner

Perfekt på påskbordet.

Ingredienser

  • 300 g rimmad lax, i bit
  • 6 stora potatisar
  • 1 dl dill, finriven
  • 2 msk olivolja
  • Salt
  • Vitpeppar
  • ½ gurka
  • 1 ½ dl kapris
  • 6 äggulor i skal
  • Instruktioner

    1. Skala och skär potatisen i mindre kuber. Koka i 5–7 minuter och låt den rinna av i ett durkslag. Lägg potatisen i en bunke och blanda ner dill, olja, salt och vitpeppar. Rör runt så alla smaker blandas ordentligt, ställ sedan bunken åt sidan.
    2. Avlägsna skinnet från laxbiten och skär den i något mindre kuber än potatisen. Skär gurkan på längden, gröp ur kärnorna och skär ner den i mindre tärningar. Lägg sedan upp allt på ett serveringsfat. Börja med laxen i en cirkel längst ut på fatet, fyll sen på med potatis och till sist läggs kapris i mitten. Toppa med äggulor och några tag med svartpepparkvarnen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben