Kallskål med äppelcider och fläder

Serverar: 10 portioner

Idag (20/7-09) fick jag ett par böcker i brevlådan som premie för att jag gått med i en trevlig bokklubb. Den ena handlar om äpplen och heter "Min äppelbok", skriven av Elisabeth Johansson. Av förståeliga skäl har jag inte hunnit testa dessa recept, men än är sommaren inte slut!

Ingredienser

  • 1/2 melon, Galia-. eller honungsmelon
  • 2 syrliga äpplen, t ex Gravensteiner elelr Signe Tillisch
  • 5 dl flädersaft, utspädd
  • 1 flaska vitt vin, 75 cl
  • 1 flaska äppelcider, 75 cl
  • 1/2 lime, skuren i skivor
  • Is
  • Instruktioner

    1. Skala och skär melonen i tunna skivor eller bitar. Kärna ur och skär äpplena i klyftor och lägg all frukt i en stor kanna, eller två mindre. Häll på flädersaft, vitt vin och cider. Lägg i några skivor lime.
    2. Servera med is.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben