Coleslaw är en typisk amerikansk kålsallad med en fet majonnäsdressing. Kålen är både vitamin- och fiberrik. Men sen kommer dressingen och förstör det mest.
Så nu byter vi ut lite saker........................
Ingredienser
0,5 vitkålshuvud
1 morot
1 gul lök
1,25 dl lättmajonnäs
1 dl fil onaka
0,5 dl kesella 1%
1 msk vinäger
1 tsk fransk senap
0,5 tsk fruktsocker
Salt
Peppar
Instruktioner
Strimla vitkålen fint. Lägg strimlorna i ett durkslag. Häll kokande vatten över kålen två gånger. Låt kålen kallna.
Skala och riv moroten. Skala och finhacka löken. Blanda samman morot och lök med vitkålen.
Rör ihop majonnäs med kesella, fransk senap, fil, fruktsocker och vinäger. Smaka av med salt och peppar
Vanlig coleslaw Kalorisnåla coleslaw
Energi: 324 kcal 166 kcal
Kolhydrater: 11 g 13 g
Protein: 4 g 5 g
Fett: 30 g 10 g
Det var skillnad! Gör den ännu magrare med att byta ut all majonnäs mot en fettfri variant. Välj en filsort med 0,5% fetthalt.