Kalv Italienne

Serverar: 4 portioner

En mycket smakrik rätt jag blev bjuden på när jag var på Sicilien

Ingredienser

  • 5 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 650 g tärnad potatis
  • 4 kalvschnitzlar
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl rödvin
  • 3 dl valfri buljong
  • 8 tomater
  • 25 g urkärnade svarta oliver
  • 2 msk basilika
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Hetta upp smör och olja tillsammans i en stor stekpanna. Lägg i den tärnade potatisen och stek den tills den är ordentligt brynt, ca 5-7 minuter. Rör om ofta. Ta upp den och lägg det åt sidan.
    2. Lägg i köttet och stek schnitzlarna i 2-3 minuter på varje sida. Lyft upp och lägg åt sidan.
    3. Dela löken i 8 klyftor och krossa vitlöken. Lägg det i pannan och fräs i 2-3 minuter. Tillsätt mjöl och tomatpuré och fräs ytterligare 1 minut under omrörning. Rör ned rödvin och buljong och rör tills såsen är jämn.
    4. Lägg i kalven och potatisen i pannan.
    5. Skala, kärna ur och hacka tomaterna. Dela oliverna i halvor. Rör ned dessa i stekpannan tillsammans med basilikan och smaka av med salt och peppar.
    6. Flytta allt till en ugnsfast form eller gryta och låt koka färdigt i ugnen på 180 grader i ca 1 timme eller tills potatis och kött är genomkokt.
    7. Servera genast och njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Zinfandel
    Drick ett neutralt vitt vin, drick ett ljust rosévin med viss sötma...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben