En mycket smakrik rätt jag blev bjuden på när jag var på Sicilien
Ingredienser
5 msk smör
1 msk olivolja
650 g tärnad potatis
4 kalvschnitzlar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk vetemjöl
2 msk tomatpuré
1 dl rödvin
3 dl valfri buljong
8 tomater
25 g urkärnade svarta oliver
2 msk basilika
Salt
Peppar
Instruktioner
- Hetta upp smör och olja tillsammans i en stor stekpanna. Lägg i den tärnade potatisen och stek den tills den är ordentligt brynt, ca 5-7 minuter. Rör om ofta. Ta upp den och lägg det åt sidan.
- Lägg i köttet och stek schnitzlarna i 2-3 minuter på varje sida. Lyft upp och lägg åt sidan.
- Dela löken i 8 klyftor och krossa vitlöken. Lägg det i pannan och fräs i 2-3 minuter.
Tillsätt mjöl och tomatpuré och fräs ytterligare 1 minut under omrörning. Rör ned rödvin och buljong och rör tills såsen är jämn.
- Lägg i kalven och potatisen i pannan.
- Skala, kärna ur och hacka tomaterna. Dela oliverna i halvor. Rör ned dessa i stekpannan tillsammans med basilikan och smaka av med salt och peppar.
- Flytta allt till en ugnsfast form eller gryta och låt koka färdigt i ugnen på 180 grader i ca 1 timme eller tills potatis och kött är genomkokt.
- Servera genast och njut!
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Zinfandel
Drick ett neutralt vitt vin, drick ett ljust rosévin med viss sötma...