Kalvburgare med svamp och dijondressing

Serverar: 4 portioner

Wallenbergare som hamburgare serveras med nystekt svamp.

Ingredienser

  • 400 g kalvfärs
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ liter färska kantareller (ca 150 g)
  • 1 salladslök
  • 1 msk smör
  • ½ tsk salt
  • Dijondressing
  • 1 msk dijondenap
  • ½ dl rapsolja
  • 1 msk vatten
  • Servering
  • 4 skivor mörkt bröd
  • Sallad
  • Lingon
  • Instruktioner

    1. Arbeta ihop färs, grädde, salt och peppar till en smídig smet. Forma den till 4 burgare.
    2. Vispa ihop dressingen.
    3. Rensa och dela ev svampen. Siva salladslöken.
    4. Smörstek svampen och vänd ner löken mot slutet. Krydda med salt.
    5. Smörstek burgarna 3-5 min på varje sida.
    6. Servera burgarna på bröd med sallad. Toppa med svamp och lingon och ringla över dressing.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben