Kalvfärsbiffar med dijoncréme och rostade grönsaker

Serverar: 4 portioner

Om du inte hittar kalvfärs kan du ta blandfärs, isåfall steker du biffarna lite längre. Saftiga biffar med smak av örter, som serveras med rostade grönsaker och en härlig dijoncréme.

Ingredienser

  • 500 g kalvfärs
  • 2 msk hackade färska örter, tex. basilika, persilja, timjan
  • 1 tsk salt
  • ½ krm svartpeppar
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 ägg
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk smör eller rapsolja
  • Rostade grönsaker
  • 3-4 paprikor
  • 1 rödlök
  • 1 liten squash
  • 1 msk olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 msk vallmofrön
  • Dijoncréme
  • 2 dl créme fraiche
  • 1 msk dijonsenap
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Garnering
  • Hel kapris
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär grönsakerna i lagom stora bitar och lägg på en plåt. Häll över olivolja, salt och peppar och rosta i ugnen ca 5 minuter. Strö över vallmofrön när du tar ut plåten.
    2. Blanda alla ingredienser till kalvfärsbiffarna. Forma till biffar och stek dem i smör i ca 5 minuter på varje sida. Blanda créme fraiche och senap och smaka av med salt och peppar.
    3. Servera biffarna med de rostade grönsakerna och dijoncréme.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben