Kalvgryta med kantareller

Serverar: 4 portioner

Kalvgryta med kantareller och äpplen blir en festlig höstmiddag.

Ingredienser

  • 600 g kalv, grytbitar
  • 1 liter kalvbuljong
  • 2 dl sherry
  • 8 smålökar eller steklök
  • 200 g kantareller
  • 2 dl vispgrädde
  • Maizena att reda grytan med
  • Färsk timjan
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Äpplen
  • 2 små röda äpplen, tex. Ingrid Marie eller Discovery
  • 1 msk smör
  • 1 msk muscovadosocker
  • Servering
  • Kokt potatis
  • Svartvinbärsgelé
  • Instruktioner

    1. Bryn köttet i smör. Tillsätt 3/4 av sherryn och kalvbuljongen. Sjud ca 1 timme tills köttet börjar bli mört.
    2. Skala smålöken. Bryn lök i smör tillsammans med kantarellerna. Lägg över i grytan med köttet. Häll i grädden och sjud upp. Red av med maizena utrörd i lite vatten. Smaka av med resterande sherryn, salt och peppar.
    3. Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Stek klyftorna i smör och strö över muscovadosocker. Stek klyftorna runtom tills sockret har smält.
    4. Garnera grytan med lite plockad timjan och servera med kokt potatis, stekta äpplen och svartvinbärsgelé.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben