Kalvkotlett med champinjonsås

Serverar: 4 portioner

Kalvkotletten serveras med en krämig champinjon- och dragonsås.

Ingredienser

  • 4 kalvkotletter à ca 150 g
  • Nymald svartpeppar
  • 3 msk margarin
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 7 dl champinjoner, fint skivade
  • 1 msk färsk dragon, finhackad
  • 2½ dl lätt crème fraiche
  • 2 tsk färskpressad citronsaft
  • Instruktioner

    1. Lägg kotletterna på ett fat och krydda med svartpeppar. Täck över och ställ åt sidan.
    2. Smält 2 msk margarin i en stekpanna på hög värme och fräs löken 2-3 minuter tills den är mjuk. Tillsätt svamp och dragon och fräs ca 5 minuter tills svampen är mjuk och gyllene och vätskan har kokat bort.
    3. Sänk till medelvärme och rör ner crème fraiche, lite i taget. Tillsätt citronsaft. Stäng av värmen och lägg på locket.
    4. Smält resten av margarinet i en teflonstekpanna. Lägg i kalvkotletterna och stek dem 8 minuter, vänd dem och stek ytterligare 5 minuter. Ta upp kotletterna ur pannan och täck med folie och låt vila 5 minuter före servering.
    5. Värm såsen försiktigt och häll den över kotletterna före servering.

    Liknande recept

    4.3
    30 min
    4-6
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben