Kalvleversspett med salsa

Serverar: 4 portioner

Mör kalvlever penslas här med en god ört- och vitlöksolja och varvas sedan med grönsaker på spett och grillas.

Ingredienser

  • Salsa
  • 2 röda paprikor
  • 1 aubergine
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1-2 msk färskpressad citronsaft
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk hackad persilja
  • Grillspett
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 rosmarinkvist
  • 2 timjankvistar
  • 2 msk olivolja
  • 6 salladslökar
  • 24 cocktailtomater
  • 600 g kalvlever
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnens grill på 225 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.
    2. Gör salsan. Skölj paprikorna och auberginen och lägg dem på plåten. Ugnsbaka 20-25 minuter tills skalet får svarta fläckar. Ta ut paprikorna och auberginen ur ugnen och täck dem med en fuktig kökshandduk cirka tio minuter.
    3. Skala och finhacka paprikorna och auberginen. Pressa ner vitlöksklyftan. Krydda med salt, peppar, citronsaft, olivolja och hackad persilja.
    4. Gör grillspetten. Skala och skiva vitlöksklyftan. Hacka bladen från rosmarin- och timjankvistarna. Blanda örterna och vitlöken med oljan och låt dra en kort stund. Skölj och ansa salladslöken och tomaterna och torka av dem väl. Skär varje salladslök i fyra bitar.
    5. Skölj kalvlevern och torka av den. Skär levern i 1x4 cm stora bitar. Varva lever med tomater och salladslök på spetten. Pensla med örtoljan och grilla dem åtta-tio minuter högst upp i ugnen. Pensla ytterligare en gång, vänd spetten och grilla åtta minuter. Krydda spetten med salt och peppar och servera med salsan.

    Liknande recept

    15 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben