Kalvrullader med konjakspastej

Serverar: 4 portioner

Kalvkött är mycket omtyckt i det italienska köket, gärna i form av fyllda rullader. Här gömmer rulladerna en exklusiv konjakspastej och serveras med en ljuvlig portvinssås. En rätt för finsmakare.

Ingredienser

  • 600 g kalvfilé
  • 100 g rökt skinka
  • 100 g fin, bakad leverpastej
  • 1 msk konjak
  • ½ tsk salvia
  • 2 krm fyra kryddor
  • Salt
  • Peppar
  • 4 msk smör eller margarin
  • 3 dl köttbuljong
  • 2 tsk soja
  • 2 tsk arrowrot eller maizenamjöl
  • ½ dl portvin
  • Instruktioner

    1. Putsa filéerna och skär dem i 12 lika stora bitar. Platta ut bitarna till tunna schnitzlar. Hacka skinkan fint. Rör pastejen mjuk och smaksätt den med finhackad skinka, konjak, salvia och fyra kryddor.
    2. Fördela pastejen på köttskivorna, rulla ihop och vik in kanterna till små rullader. Fäst ihop kanterna med tandpetare och krydda rulladerna med salt och peppar.
    3. Hetta upp 2 msk matfett i en stekpanna eller gryta och bryn köttet runt om. Späd med buljong och soja och låt rulladerna bräsera på svag värme under lock 3-4 minuter. Ta upp rulladerna och plocka bort tandpetarna. Lägg rulladerna i en serveringskarott och håll dem varma.
    4. Rör ut arrowrot med portvin och vispa ner redningen i buljongen. Koka upp och smaka av. Klicka till sist ner resten av matfettet och häll såsen över rulladerna just före servering.
    5. Servera med lätt smörsvängda nudlar eller pastasnäckor. Ett italienskt rödvin, gärna Chianti, öl eller mineralvatten är gott till. Har du svårt att få tag på kalvfilé är fläskfilé ett utmärkt alternativ. Det är dessutom billigare.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben