Svampfyllda kalvrullader med gräddsås

Serverar: 6 portioner

Gör gärna fler, de är goda dagen efter och går även bra att frysa in.

Ingredienser

  • 12 skivor kalvinnanlår, ca 900 g
  • Smör till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • Fyllning
  • 200 g champinjoner
  • 1 liten gul lök
  • 2 msk fransk senap
  • 2 msk persilja
  • 2 msk smör
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Gräddsås
  • 3 dl kalvbuljong
  • 1 dl vitt vin
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 msk mjöl
  • 2 msk smör
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Hacka lök och champinjoner, fräs sedan i smör i några minuter i stekpanna. Tillsätt senap och hackad persilja och låt blandningen svalna. Banka ut kalvskivorna, Salta och peppra dem och fördela fyllningen på dem. Rulla ihop dem till rulader och fäst dem med tandpetare. Bryn ruladerna i smör i en gryta. Häll på vin och kalvbuljong och bräsera under lock i ca 20 minuter. Tag upp ruladerna och dra ur tandpetarna. Tillsätt grädden till skyn i grytan. Koka upp och koka ihop i ca. 10 minuter. Blanda ihop smör och mjöl och red såsen med denna blandningen. Smaka av med salt och peppar.
    2. Servera med lingon, pressgurka, kokta morötter och potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben