Kalvrullader med vitlöksfyllning

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 2 timmar

denna rätt brukar jag ha när en kompis och henesman kommer på besök

Ingredienser

  • 1 kg kalvbringa urbenad
  • 11/2tak salt
  • 2 kryddmått vitpeppar eller svartpeppar
  • 2 dl riven ost gärna cheddar
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk pressad citron
  • 1/2 dl klippt persilja
  • sås
  • 3 dl vätska ( vatten eller kalvbuljong)
  • 11/2 msk vetemjöl
  • 1 dl kaffegrädde
  • Instruktioner

    gnid in köttet med salt och peppar blanda osten med den pressade vitlöken citronsaft och persilja bred krämen på köttet rulla ihop det och knyt om med bomullssnöre lägg rullen på galler i en långpanna och låt den steka i ugn vid 175 grader i 11/2-2 timmar prova med en sticka köttsaften ska vara lätt rosa till klar låt steken vila vispa under tiden ur långpannan med vätskan sila skyn och red av med vetemjölet utrört i lite kallt vatten låt såsen långsamt koka på svag värme 3-5 minuter under omrörning tillsätt grädden och smaksätt med kryddor enligt önskan klipp bort snöret och skär upp köttet serveras med kokt potatis haricots verts och en tomatsallad obs ! kalvrulladen är också god att serveras kall skär den då i tunna skivor och servera med tex en potatisgratäng eller som smörgåsmat smaklig spis !

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben