Kalvschnitzlar med Marsala

Serverar: 4 portioner

Marsalavinet kommer från Sicilien, har du inte det hemma så kan du byta ut det mot sherry.

Ingredienser

  • 600 g kalvinnanlår i tunna skivor
  • Vetemjöl
  • 3 ½ krm salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 50 g smör
  • 1 ½-2 dl Marsalavin
  • Garnering
  • Färsk salvia
  • Instruktioner

    1. Vänd schnitzlarna i vetemjöl. Salta med 1 ½ tsk salt och peppra dem runt om. Hetta upp olja och hälften av smöret i en stor stekpanna.
    2. Bryn schnitzlarna hastigt på båda sidor. Ta upp köttet och håll det varmt. Häll vinet i pannan och koka upp. Vispa ner resten av det kalla smöret och låt bli varmt. Smaka av med ca 2 krm salt.
    3. Lägg upp köttet på varma tallrikar, häll på såsen och garnera med salvia. Servera med pressad potatis.

    Liknande recept

    5
    3 h 30 min
    4-6
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben