Kalvsylta

Serverar: 2 portioner

Ingredienser

  • 2 formar
  • 2 kalvlägg
  • ev. ett fläsklägg
  • 2 l vatten
  • 2 msk salt
  • 15 vitpepparkorn
  • 10 kryddpepparkorn
  • 2-3 lagerblad
  • 5 nejlikor
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 1 msk ättikssprit
  • 4-5 blad gelatin
  • Instruktioner

    Lägg köttet i en kastrull, häll på vattnet. Koka upp och skumma noga. Tillsätt salt, nejlikor instuckna i löken, kryddorna och morot. Låt det koka sakta, tills det är mört utan att vara sönderkokt. Låt det svalna, skär rent köttet och tärna det. Koka ihop buljongen, låt benen koka med. Smaka av med salt och peppar, samt ättika. Tillsätt köttet, ge det ett snabbt uppkok. Tillsätt blöta och urkramade gelatinblad. Lägg upp i passande formar. Kyl minst över natten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben