Kalvsylta

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 1 kalvlägg
  • 1 morot
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 16 vitpepparkorn
  • 4 kryddpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 6 kryddnejlikor
  • 6 blad gelatin
  • 2 msk ättika
  • Instruktioner

    Koka upp läggen i kallt vatten. Skölj både kastrullen och köttet och häll i nytt vatten. Koka upp på nytt med löken, moroten och vitlöken som skalats och skurits grovt. Efter ungefär 30 minuters koktid tillsätter du lagerblad, hela kryddpepparkorn och 6 vitpepparkorn. Tag upp köttet när det lätt lossnar från benet och mal eller hacka det grovt. Sila buljongen och lägg ned köttet. Tillsätt krossade nejlikor, resten av vitpepparkornen, gelatin och ättika. Smaka av med salt. Smeten skall ha markerad kryddsmak eftersom syltan skall ätas kall. Koka upp smeten och fyll i en avlång form. Kyl i ett vattenbad med is. Rör om någon gång då och då. Låt stelna i kyl 24 timmar före servering. Servera med inlagda rödbetor eller ättiksgurkor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben