Kanderade julnötter

Tid: 30 minuter

God krispig nötblandning med julens smaker.

Ingredienser

  • 200 g sötmandel
  • 200 g hasselnötskärnor
  • 200 g valnötter (valfritt)
  • 1 äggvita
  • ½ dl farinsocker
  • 1 tsk malen kanel
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk starkt chilipulver (valfritt)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 °
    2. Blanda socker och kryddor i en rymlig skål. Häll i nötblandningen och rör runt.
    3. Vispa upp äggvitan till ett löst skum. Vänd ner vitan i nötblandningen och rör om ordentligt så att smeten fördelas jämt.
    4. Häll ut nötterna på en bakpappersklädd plåt och rosta i ugnen i cirka 20 minuter. Rör om en gång. Se upp så att inte nötterna bränns.
    5. När nötblandningen svalnat helt, bryt itu de nötter som sitter ihop och förvara i burk med lock.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben