Kanderade julnötter
Tid:
30 minuter
God krispig nötblandning med julens smaker.
Ingredienser
200 g sötmandel
200 g hasselnötskärnor
200 g valnötter (valfritt)
1 äggvita
½ dl farinsocker
1 tsk malen kanel
½ tsk salt
½ tsk starkt chilipulver (valfritt)
Instruktioner
Sätt ugnen på 150 °
Blanda socker och kryddor i en rymlig skål. Häll i nötblandningen och rör runt.
Vispa upp äggvitan till ett löst skum. Vänd ner vitan i nötblandningen och rör om ordentligt så att smeten fördelas jämt.
Häll ut nötterna på en bakpappersklädd plåt och rosta i ugnen i cirka 20 minuter. Rör om en gång. Se upp så att inte nötterna bränns.
När nötblandningen svalnat helt, bryt itu de nötter som sitter ihop och förvara i burk med lock.
Liknande recept
Sockerkaka med smak av julnötter
4
10-12
1
Julnötter
2
Vit chokladmousse med kanderade nötter
4
Amerikanska kanderade popcorn
1 h 30 min
10-15
Mockatryffel
4
Majsans morotskaka
5
20 min
20
chocolate chip cookies med valnötter
4
30 min
20
1
Pane Forte Italiensk julkaka
50 min
Morotskaka till Valentin
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!