Morotskaka till Valentin

Morotskaka till Valentin

Ingredienser

  • 1-2 morötter, ca 3 dl rivna
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk kanel
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Glasyr
  • 50 g mjukost
  • 25 g rumsvarmt smör
  • 2 dl florsocker
  • 1 msk pressad citron
  • Strimlat citronskal eller kanderad frukt
  • Instruktioner

    1. Smörj och bröa en form, ca 1 ½ liter. Sätt ugnen på 175°. Skala morötterna och riv dem fint. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt.
    2. Blanda de torra ingredienserna och rör försiktigt ner dem i äggsmeten tillsammans med morötterna och matfettet.
    3. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen, 40-50 minuter. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp på ett galler.
    4. Rör osten mjuk och slät tillsammans med smör och florsocker. Smaksätt med citronsaft.
    5. Bred glasyren över den kalla kakan och garnera efter egen fantasi.

    Liknande recept

    4.8
    3 h
    8-12
    32
    5
    1 h 30 min
    1
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben