Kanderat fläsk

Prova detta!!

Ingredienser

  • 1 lök, skivad
  • 1 msk olja
  • 3 msk socker
  • 2 msk söt soja
  • 2 msk fisksås
  • 400 g fläsk, skuret i tunna strimlor
  • Salt
  • Peppar
  • 2 ½ dl vatten
  • Instruktioner

    Bryn löken i oljan i en kastrull. Tillsätt socker, soja, fisksås, fläsk, salt och peppar. Rör om noga och tillsätt vatten. Koka upp vätskan och sänk värmen till medelvärme. Rör om då och då, låt sjuda i ungefär 1 timme tills fläsket är mört och vätskan reducerats. Ytterligare lite vatten kan tillsättas om det skulle vara nödvändigt, för att förhindra att rätten bränns vid, men rätten skall serveras ganska torr.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben