Kanelbullar - LCHF

Serverar: 8 portioner

Tid: 50 minuter

Detta är min favoritbulle! Riktigt smarrig och hälsosammare än den mer traditionella bullen.

Ingredienser

  • Bulldeg
  • 25 g rumsvarmt smör
  • 1 ägg
  • 1½ dl mandelmjöl
  • 1½ msk kokosmjöl
  • 2 msk stevia strö
  • 1½ tsk bakpulver
  • 1 tsk fiberhusk
  • Fyllning
  • 50 g smör
  • 1 msk stevia strö
  • 1 tsk kanel
  • Instruktioner

    Bulldeg: Blanda alla torra ingredienser till bulldegen. Blanda noga ner smöret så att inga smörklumpar finns kvar. Blanda därefter ner ägget. Ställ i kylen i minst 10 minuter. Lägg degen mellan två bakplåtspapper. Kavla ut degen (med ett papper mellan kavel och deg) till en rektangel. Fyllning: Värm smöret väldigt kort i micron så att smöret blir mjukt (cirka 5 sekunder). Se till att det inte smälter! Blanda det mjuka smöret med kanel och stevia strö. Bred på kanelfyllningen på den utkavlade degen. Rulla ihop den försiktigt. Den kan vara lite svårrullad, då den lätt spricker. Detta kommer dock inte märkas senare. Skär längden i skivor (cirka 3 cm tjocka). Lägg dem i bullformar och platta ut. Grädda lite längre ner än mitten av ugnen i 150 grader i ca 20 minuter tills bullarna börjar få färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben