Kanelbullar - LCHF

Serverar: 10 portioner

Fantastiskt goda kanelbullar. "smakar som riktiga" är ett bra betyg. Istället för strösocker och vetemjöl används sötrix och bakerix.

Ingredienser

  • Degen
  • 4 dl Bakerix*
  • 4 st stora ägg
  • 0,75 dl Sötrix strö*
  • 1 tsk mald kardemumma
  • ½ tsk äkta vaniljpulver
  • Fyllning
  • Smör
  • Kanel
  • Sötrix strö*
  • Hackade nötter eller flagad mandel
  • Instruktioner

    1. Blanda Sötrix, kardemumma och vaniljpulver med Bakerix i en bunke.
    2. Vispa äggen riktigt pösiga i ca 3 minuter med en elvisp. Byt till degkrokar på vispen och vispa i 4 dl mjöl-blandning. Smeten skall bli ganska lös som en gröt.
    3. Täck smeten med plastfolie och låt den vila i 20-30 minuter.
    4. Lägg degen direkt på ett bakplåtspapper. Tryck ut den lite med händerna, täck sedan hela degen med plastfolie, kavla utanpå plasten tills degen täcker bakplåtspappret, drag försiktigt bort plasten.
    5. Hyvla tunna smörskivor som du täcker degen med, pudra med kanel och sötrix. Rulla försiktigt ihop degen till en rulle, tag hjälp av bakplåtspappret när du rullar. Skär ut bullar och lägg dem i bull-formar, pensla med uppvispat ägg och strö över hackade nötter.
    6. Om du tycker att det är för kletigt och jobbigt med den lösa smeten kan du göra så här istället: Klicka ut 10-12 små högar på en plåt täckt med bakplåtspapper. Gör ett hål i varje bulle och fyll med kanel, socker och smör. Tryck sedan ihop hålet och dekorera med nötter.
    7. Grädda nederst i ugnen på 175 grader i ca 17 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Linnzychan 12 september 2011

    vad betyder stjärnorna?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben