Det är både äppeljuice och äppelmos i de här goda kanelbullarna i långpannan. Det är praktiskt att kalljäsa på plåten i kyl över natten – ta fram dan därpå, låt jäsa upp ordentligt och sen grädda.
Ingredienser
½ paket , 25 g jäst för söta degar
2 ½ dl äppeljuice, drickfärdig
½ dl vit sirap eller strösocker
1 tsk stött kardemumma
2 krm salt
8 ½ dl, ca vetemjöl
75 g rumsvarmt smör
Ev florsocker
Fyllning
50 g rumsvarmt smör
2 msk farinsocker eller strösocker
½ msk kanel
½ msk majsstärkelse
½ dl äppelmos
Pensling
1 uppvispat ägg
Pärlsocker
Så goda och praktiskt när man vill ha nybakta bullar till badstranden.
Köpte en ny spis i går med massa spännande ugnsfunktioner, så jag var bara tvungen att pröva att baka något och valet föll på dina äppelbullar. Kanongoda- Jag kommer att göra dessa fler gånger. 5 i betyg. mvh pia
Tack :)) Jätte roligt att höra!! Hälsningar Pia :-)