Kanelbullar med mycket smak

Serverar: 30-40 portioner

Tid: 2 timmar

Extremt underbart goda kanelbullar med extra mycket kanel

Ingredienser

  • Deg
  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1 tsk salt
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk stött kardemumma
  • 13-14 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 150 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk malen kanel
  • Garnering
  • 1 äggula
  • 1 msk mjölk
  • 1 krm salt
  • ½ dl råsocker
  • Instruktioner

    Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervärme, 37 grader. Häll den över jästen och rör om så att jästen löser sig. Tillsätt smör, salt, socker, kardemumma och nästan allt mjöl. Arbeta degen tills den blir blank och smidig. Låt den jäsa under en bakduk i ca 15 minuter. Rör ihop fyllningen. Arbeta degen på en lätt mjölad bänk. Dela den i 4 delar och kavla ut, bred ut kanelblandningen och rulla ihop, dela rullen i ca 10 bitar. Eller dela degen i 2 delar och kavla ut dem. Bred ut fyllningen och vik sedan degen dubbelt från långsidan. Skär tvärs över i ca 2 cm breda remsor. Vrid degremsorna och forma dem till lösa knutar. Lägg bullarna på bakplåtspapper eller i bullformar. Låt jäsa under bakduk i ca 20 minuter. Blanda mjölk, äggula och salt i en liten skål. Pensla bullarna och strö över råsocker. Grädda i mitten av ugnen ca 8-10 minuter. Låt dem svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    soccermum 18 mars 2012

    Tror säkert dina kanelbullar är jättegoda men extra mycket kanel vet jag inte-jag har 3½ msk (dvs ½ dl) kanel till samma mängd fyllning i mina :P Att ha råsocker på var ett intressant tips däremot-ska jag absolut testa! Tack :) Mitt tips till dig (om du vill prova) är att tillsätta ett ägg i degen samt använda vit baksirap istället för strösocker i degen=extra fluffiga ;)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben