Kanelbullar med nötcréme

Serverar: 50 portioner

Veganskt alternativ till traditionella kanelbullar.

Ingredienser

  • 5dl sojadryck
  • 1 paket jäst för söta degar (röd)
  • 15-17 dl mjöl
  • ½ dl strösocker
  • 2 tsk kardemumma
  • 150 gram mjölkfritt margarin
  • 1 krm salt
  • Pärlsocker
  • Fyllning
  • 10 paket nötcréme el 1 paket hasselnötsmassa
  • Kanel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 220°.
    2. Smält margarinet, häll i mjölken och värm till 37°. Smula ner jästen i vätskan. Rör ner salt, kardemumma och socker. Tillsätt mjöl och arbeta fram en mjuk och smidig deg och låt den sedan jäsa i en halvtimme.
    3. När degen har jäst klart är det dags att kavla ut den till en 30×70 cm platta och bre på nötcréme och strö på kanel. Eftersom nötcremen är så söt kan man utesluta sockret. Rulla ihop degen och skär upp i ca 50 st bitar och sätt i bakformar. Låt de jäsa under duk i 30 min.
    4. Pensla sedan bullarna med sojamjölk, strö över pärlsocker och in med dem i ugnen i 10-12 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    mmik 20 april 2010

    jättebra recept!

    mmik 20 april 2010

    jättebra recept!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben