Kanelbullar med pekannötter

Mina absoluta favoriter bland kanelbullar!!!!! Helt enkelt förföriskt goda! Bullar toppade med en härlig blandning av kanel, farinsocker och pekannötter.

Ingredienser

  • 1 msk hel kardemumma
  • 6 dl mjölk
  • 50 g jäst för söta degar
  • 3 dl vit sirap
  • ½ tsk salt
  • 150 g mjukt smör
  • 2 ägg
  • Ca 20 dl vetemjöl special
  • Fyllning
  • 100 g pekannötter
  • 250 g mjukt smör
  • 1½ dl farinsocker
  • 1 msk malen kanel
  • Kaneltopping
  • 150 g mjukt smör
  • ½ dl farinsocker
  • 2 tsk kanel
  • Pekannötter
  • Instruktioner

    1. Stöt kardemumma fint i en mortel och värm den med mjölken i en kastrull till 37 grader, fingervarmt.Smula jästen i en bunke. Häll över mjölkblandningen och rör om tills jästen löst upp sig.
    2. Tillsätt sirap, salt, smör och ägg.Tillsätt lite mjöl i taget och arbeta samman till en smidig deg.
    3. Strö över lite mjöl och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, i 45-60 min. Sätt ugnen på 200 grader.
    4. Täck en långpanna, ca 30 x 40 cm. med bakplåtspapper.
    5. Krossa pekannötterna grovt i en mortel. Blanda ihop smör, farins och kanel till en mjuk röra.
    6. Ta upp degen på ett mjölat bak och dela den i två bitar. Kavla uti bit till en rektangel, ca 40 x 30 cm.
    7. Bred på fyllningen och strö overd krossade pekannötterna. Rulla i och skär rullarna i ca 3 cm breda.
    8. Lägg bitarna med snittytan ur. plåten med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta i ca 30 min.
    9. Blanda ihop smör, farinsocker» kanel till toppingen.
    10. Bred på toppingen på alla bullarna och lägg en pekannöt på var och en av bullarna.
    11. Grädda bullarna i nedre delena ugnen i 200 grader i ca 20 min.1 blir gyllenbruna.
    12. Låt dem svalna på galler under duk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben