Kanelbullar med pepparkakskrydda
Om man inte vill ha dem naturella kan man dekorera med pärlsocker,glasyr, choklad, mandel, vad man vill.
Ingredienser
50 g jäst
150 g smör
5 dl mjölk
1 tsk salt
Kardemumma
1 dl sirap
13-14 dl mjöl
Fyllning
125 g smör
Vaniljsocker
Kanel
Pepparkakskryddor
Instruktioner
- Jäst, smulas i en bunke. Smält smör värms med mjölk, till fingervarmt. Rör ut smörblandningen med jästen. Tillsätt salt, stött kardemumma, sirap och mjöl. Blanda till en smidig deg och jäs den i 30 minuter.
- Dela degen i två bitar. Kavla ut och pensla med smält smör, strö på vaniljsocker, kanel och pepparkakskryddor. Pensla lite smält smör över fyllningen.
- Rulla ihop längderna och skär i bitar och lägg i formar.
- Grädda 5-8 minuter, 250 grader.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Underbart goda bullar! Nästa gång ska jag lägga på mer kryddor.