Kanelbullar med pepparkakskrydda

Serverar: 40 portioner

Om man inte vill ha dem naturella kan man dekorera med pärlsocker,glasyr, choklad, mandel, vad man vill.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • Kardemumma
  • 1 dl sirap
  • 13-14 dl mjöl
  • Fyllning
  • 125 g smör
  • Vaniljsocker
  • Kanel
  • Pepparkakskryddor
  • Instruktioner

    1. Jäst, smulas i en bunke. Smält smör värms med mjölk, till fingervarmt. Rör ut smörblandningen med jästen. Tillsätt salt, stött kardemumma, sirap och mjöl. Blanda till en smidig deg och jäs den i 30 minuter.
    2. Dela degen i två bitar. Kavla ut och pensla med smält smör, strö på vaniljsocker, kanel och pepparkakskryddor. Pensla lite smält smör över fyllningen.
    3. Rulla ihop längderna och skär i bitar och lägg i formar.
    4. Grädda 5-8 minuter, 250 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    JennyV 16 november 2008

    Underbart goda bullar! Nästa gång ska jag lägga på mer kryddor.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben