Kanelbullar med vaniljkräm

Serverar: 40 portioner

Tid: 2 timmar

Det speciella med de här kanelbullarna är att de är fyllda med vaniljkräm. Man kan också lägga på vaniljkrämen innan man rullar ihop degen. Då går det åt den större mängden av vaniljkräm.

Ingredienser

  • Bullsmet
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst för söta degar
  • 200 g strösocker
  • 200 g mjukt smör
  • 2 tsk salt
  • 2,5 tsk kardemumma
  • 1,1 kg vetemjöl
  • Fyllning
  • 100 g mjukt smör
  • 2 tsk kanel
  • 1 dl strösocker
  • 3-5 dl vaniljkräm
  • Garnering
  • Ägg
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    Baka ut bullarna på vanligt sätt och spritsa i en klick vaniljkräm i varje bulle. Grädda 225 grader i 8-10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    perinmarino 13 november 2008

    Skall det verkligen vara en HALV LITER vaniljkräm?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben