Kanelbullar - mjölkfria

Serverar: 20 portioner

Dessa har en strykande åtgång! Jag gör dubbelsats fyllning för det blir godare!

Ingredienser

  • 1/2 paket jäst
  • 2 1/2 dl solhavre ljummen
  • 2 msk olja
  • 1/2 krm salt
  • 1/2 dl socker
  • Ca 7 1/2 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 2 msk socker
  • 1 tsk kanel eller annan fyllning
  • 3 msk mjölkfritt margarin
  • Pensling
  • Ägg
  • Äppeljuice
  • Sirap utrört i vatten
  • Garnering
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250°.
    2. Rör ut jästen i solhavren. Tillsätt olja, salt, socker och 6 1/2 dl vetemjöl och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt i ca 30 min.
    3. Rör samman fyllningen. Tag upp degen på mjölat bakbord och arbeta den på nytt. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en stor avlång kaka. Bred ut hälften av fyllningen på varje kaka. Rulla ihop och skär varje rulle i 10 bitar till bullar.
    4. Ställ dem i pappersformar med snittytan uppåt på en plåt. Låt jäsa övertäckta i ca 20 min. Pensla.
    5. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    MammaLena 9 mars 2010

    detta recept ska jag prova baka åt min yngste son så snart som möjligt

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben