Kanelglass med äppelsås

Serverar: 4 portioner

Kanel och äpple är väldigt goda smakkombinationer. Denna glass är lite lättare eftersom den görs på lätt-créme fraiche istället för grädde.

Ingredienser

  • 4 äggulor
  • 1 dl socker
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • ½ dl muscovadosirap
  • 1 tsk mald kanel
  • Sås
  • 1-2 äpplen, skalade och tärnade
  • Saft av 1 lime
  • 2 dl vatten
  • ½ dl socker
  • 1 tsk potatismjöl
  • Instruktioner

    1. Vispa samman äggulor och socker. Tillsätt crème fraiche, muscovadosirap och kanel. Kör blandningen i glassmaskin, eller ställ in i frysen i minst 5 timmar och rör om då och då.
    2. Blanda äppeltärningar, limesaft och vatten i en kastrull och sjud tills äpplena är knappt mjuka. Tillsätt sockret. Red av såsen med potatismjöl utrört i lite vatten. Servera den varm, ljummen eller kall till glassen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben