Kanelglass

Serverar: 6 portioner

Tid: 10 timmar

Mot mina principer lägger jag in ett oprövat recept men jag älskar kanelglass och ska testa så snart som möjligt!!!

Ingredienser

  • 2½ dl vispgrädde
  • 2½ dl mjölk
  • 1½ dl vit sirap
  • 2 msk kanel
  • ½ st citron (rivet skal av)
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 6 st äggulor
  • Instruktioner

    1. Vispa alla ingredienserna i en rostfri bunke i ett hett vattenbad (låt det inte koka). Sila av och ställ bunken i frysen då det svalnat och vispa med jämna mellanrum med en elvisp under ca 1 timme. Frys ytterligare 10 timmar efter sista vispningen.
    2. Tag fram glassen minst 20 minuter före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben