Spröd päronrulle med kanelglass

Gör snygga glasskulor när du blandat ner kanel i glassen. Lägg upp på en tallrik och ställ i frysen fram till servering.

Ingredienser

  • 3 st päron
  • 2 msk strösocker
  • 3 msk smör
  • 2 tsk ingefära, finriven
  • 4 st tortillabröd, medelstora
  • Tillbehör
  • 0,5 l vaniljglass
  • 0,5 tsk kanel
  • Instruktioner

    1. Låt vaniljglassen tina något. Rör ner kanel och låt den frysa igen.
    2. Skala och skiva päronet. Smält sockret i en stekpanna tills det är ljusbrunt. Tillsätt socker, päron och ingefära. Koka ihop tills fruktsaften nästan försvunnit. Låt svalna.
    3. Fördela päronfyllningen på tortillabröd. Rulla ihop hårt. Smält smöret i en stekpanna och stek rullarna runt om.
    4. Servera direkt med en kula kanelglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben