Våfflorna får fin smak av nyrivet äpple och punsch.
Ingredienser
2 dl vetemjöl, ca 120 g
1 dl vatten
1/2 krm salt
1 grovrivet äpple
2 msk punsch
2 dl mellangrädde
1 1/2 msk smält smör
Till serveringen
Kanelglass
Instruktioner
Vispa samman vetemjöl, vatten och salt till en jämn smet. Låt den stå och svälla i rumstemperatur ca 1 timme. Blanda ner äpplet och punschen. Tillsätt hårt vispad grädde och smör.
Hetta upp ett våffeljärn och pensla med lite smör i våffeljärnet innan du gräddar den första laggen. Lägg cirka en deciliter smet i våffeljärnet per lagg. Bred ut smeten något, lägg på locket och grädda gyllenbruna våfflor. Låt dem svalna på bakgaller.
Servera med kanelglass.
Tips!
Kanelglass gör du enkelt genom att röra vaniljglass mjuk med kanel. Frys igen.