Kanelglass

Serverar: 6 portioner

En god dessert.

Ingredienser

  • 3 äggulor
  • 3/4 dl florsocker
  • 3/4 dl vatten
  • 3 dl vispgrädde
  • 1-2 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • Rött bär
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Blanda gulor, socker och vatten i en tjockbottnad kastrull och sjud upp under vispning. Låt krämen kallna medan du vispar i den då och då.
    2. Vispa grädden till hårt skum och blanda ner den och kanelen i den kalla krämen. Häll krämen i lämlig form och ställ den i frysen över natten eller mins 5-6 timmar.
    3. Stjälp upp glassen ca ½ timme innan den ska ätas eller skeda upp den i coupeglas 10 min före servering. Garnera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben