Kanelglass med rosenvatten

Serverar: 4 portioner

Den här typen av glass bör ätas samma dag eftersom den snabbt blir isig och hård.

Ingredienser

  • 3 st små kanelstänger
  • 4 dl mjölk
  • 1 st ägg
  • 3 st äggulor
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 nypa(or) salt
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk rosenvatten
  • 1 msk mörk rom
  • Instruktioner

    1. Koka upp mjölken med kanelstängerna och sjud i ett par minuter.
    2. Låt stå och dra ett par timmar, gärna över natten. Vispa ägg och äggulor riktigt pösigt med sockret och saltet.
    3. Vispa ner kanelmjölk och grädde lite i taget. Vispa ner rosenvatten och eventuellt lite rom.
    4. Kyl smeten i frysen i ungefär tio minuter och kör sedan i glassmaskinen till en krämig konsistens enligt maskinens anvisningar.
    5. Ät bums eller frys in.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben