Maräng med yoghurt och rosenvatten

Serverar: 4-6 portioner

Festlig marängtårta med smaker som tagna ur Tusen och en natt.

Ingredienser

  • 3 äggvitor
  • 1 krm ättiksprit, 12 %
  • 2 dl strösocker
  • 25 g flagad mandel, rostad
  • 4 dl Arla mezeyoghurt
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 msk rosenvatten
  • 1 dl pistagenötter
  • Färska rosenblad, till garnering
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 100°.
    2. Vispa vitorna till vitt skum. Tillsätt ättiksprit och socker och fortsätt vispa till ett fast skum. Vänd ner den rostade mandeln.
    3. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Bred ut smeten till en rund botten, ca 20 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 2 tim. Låt gärna marängen stå kvar i ugnen tills den har kallnat.
    4. Rör ner vaniljsocker och rosenvatten i yoghurten och bred på marängen. Dekorera med pistagenötter och rosenblad.

    Liknande recept

    4.9
    1 h 10 min
    12
    29

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben