Kanelglass med limejordgubbar och mandelskorpor

Serverar: 2 portioner

Är tiden knapp går det naturligtvis bra att pudra kanel över färdigköpt glass. Men det här receptet är både enkelt och väldigt, väldigt gott.

Ingredienser

  • Skal av ½ lime
  • ½ dl vatten
  • ½ dl strösocker
  • Ca 10 jordgubbar
  • Kanelglass
  • 2 äggulor
  • 3/4 dl florsocker
  • Saft + skal av ½ lime
  • ½ tsk vaniljsocker
  • Kanel efter smak (ca 1 tsk)
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • Tillbehör
  • 1 smulad italiensk mandelskorpa
  • Instruktioner

    1. Vispa äggulor, florsocker, saft och skal av lime till glassen. Blanda ner vaniljsocker och kanel. Vispa grädden och vänd ned den. Häll smeten i en form och ställ i frysen 4-5 timmar.
    2. Koka ihop tunt strimlade limeskal med vatten och socker. Låt svalna. Ansa och skiva jordgubbarna och lägg ner dem i den ljumma lagen. Låt ligga och dra ca 30 minuter.
    3. Servera jordgubbarna med glassen och smulor av mandelskorpor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben