Kaneliga kanelbullar

Serverar: 50 portioner

Blir luftiga då jag har 2 paket jäst på en halvliter vätska.

Ingredienser

  • 150 g smör el margarin
  • 5 dl mjölk
  • 2 pkt jäst
  • 1 dl socker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk krossad kardemumma
  • 12-14 dl vetemjöl( gärna kärnvetemjöl)
  • Fyllning
  • 150 g smör eller margarin
  • 1,5 dl socker
  • 2-3 msk kanel
  • Instruktioner

    1. Smält margarinet och häll på mjölken. Värm till 37 grader. Smula sönder jästen och rör ner sockret tills jästen smält. Häll på mjölk, salt och kardemumma. Tillsätt vetemjölet till lagom deg, försök ha den så lös det går. Jäs övertäckt 40 min.
    2. Gör under tiden fyllningen och rör den smidig. Dela degen i 2 delar och kavla ut till avlång kaka. Bred på fyllningen. Vik halva över och skär sen i 11 cm längder. Skär smala strängar och tvinna 2 och 2 till bullar. Lägg i pappersformar. Jag fick ut 50 bullar. Jäs i 40 min.
    3. Grädda i 225 till 250 grader i 7-8 min. Låt svalna under bakduk

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben