Snabb, lättgjord långpannekaka som smakar som äpplekaka fast utan äpplen.
Ingredienser
Smet
8 dl vetemjöl
1 ägg (har bakat utan ägg ibland och det går bra)
4 tsk bakpulver
4 tsk vaniljpulver
4 dl socker
100 gr smält smör
3 dl mjölk
Till garnering
100 gr smält smör
3 dl havregryn
2 dl socker
6 tsk kanel
Helt skaplig och god kaka och framför allt mycket snabbgjord
Älskar kombinationen havregryn och kanel! Den här kakan blev bra men jag har en mindre variant av långpanna som krävde längre tid i ugnen än angivet!
En god kaka. Gick snabbt att baka.. Kommer att bakas fler ggr. Tack för receptet.. MVH// Cattis.
Glömde sockret i smeten första gången jag gjorde den, blev kanongod trots detta. Har även prövat igen nu med bara en halv deciliter socker. Gööörgott! Tack syster yster för den.
Glömde sätta betyg på din kaka. Med vaniljsås blir det en klar femma!
Kanon, ungdomarna älskade denna kaka