Kanelkaka

Serverar: 10-15 portioner

Tid: 20 minuter

Snabb, lättgjord långpannekaka som smakar som äpplekaka fast utan äpplen.

Ingredienser

  • Smet
  • 8 dl vetemjöl
  • 1 ägg (har bakat utan ägg ibland och det går bra)
  • 4 tsk bakpulver
  • 4 tsk vaniljpulver
  • 4 dl socker
  • 100 gr smält smör
  • 3 dl mjölk
  • Till garnering
  • 100 gr smält smör
  • 3 dl havregryn
  • 2 dl socker
  • 6 tsk kanel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225C.
    2. Blanda ihop alla torra ingredienser till smeten. Häll i det smälta smöret och mjölken. Häll smeten i en smord, bröad långpanna.
    3. Blanda ihop garneringen och klicka ut den ovanpå smeten. Grädda i 10 minuter.

    Liknande recept

    3.8
    50 min
    10-12
    4

    Kommentarer (6)

    Bappi 20 februari 2008

    Helt skaplig och god kaka och framför allt mycket snabbgjord

    zudette 28 april 2008

    Älskar kombinationen havregryn och kanel! Den här kakan blev bra men jag har en mindre variant av långpanna som krävde längre tid i ugnen än angivet!

    cattis74 11 maj 2009

    En god kaka. Gick snabbt att baka.. Kommer att bakas fler ggr. Tack för receptet.. MVH// Cattis.

    Stinashopper 27 mars 2010

    Glömde sockret i smeten första gången jag gjorde den, blev kanongod trots detta. Har även prövat igen nu med bara en halv deciliter socker. Gööörgott! Tack syster yster för den.

    Stinashopper 27 mars 2010

    Glömde sätta betyg på din kaka. Med vaniljsås blir det en klar femma!

    suse 9 april 2012

    Kanon, ungdomarna älskade denna kaka

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben