Kanelkaka
Serverar:
10-12 portioner
Mycket god och uppskattad kaka.
Ingredienser
2½ dl gräddfil (eller filmjölk)
1 tsk bikarbonat
175 g smör eller margarin
2½ dl strösocker
2 ägg
4½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
Fyllning
1 dl strösocker blandat med
1 tsk kanel
Instruktioner
Blanda gräddfil (eller filmjölk) och bikarbonat.
Rör matfett och socker vitt och pösigt. Tillsätt ett ägg i taget under omröring.
Blanda vetemjöl med vaniljsockret, bakpulvret och saltet och rör ner blandningen i äggsmeten, omväxlande med gräddfilen.
Varva smet och fyllning i en smord och bröad form, ca 2 liter. Avsluta med att strö socker och kanel över ytan.
Grädda ca 1 timme i 175 graders ugnsvärme, använd en av de nedersta falsarna.
Stjälp upp kakan så att den knäckiga ytan kommer uppåt.
Liknande recept
Britt-Maries kanelkaka
5
12
2
Italienska Kanelkakor!
4.3
30 min
25
1
Gammeldags kanelkakor
4.5
70
5
Kanelkaka med chokladbitar
12
Knäckig kanelkaka med äpple
5
1
Kanelkaka med rivet citronskal
50 min
10-12
Läcker kanelkaka
3.8
50 min
10-12
4
Kanelkaka
4
4
sockerfri kanelkaka med lingon
5
16
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!