Kanelkaka

Serverar: 10-12 portioner

Mycket god och uppskattad kaka.

Ingredienser

  • 2½ dl gräddfil (eller filmjölk)
  • 1 tsk bikarbonat
  • 175 g smör eller margarin
  • 2½ dl strösocker
  • 2 ägg
  • 4½ dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • Fyllning
  • 1 dl strösocker blandat med
  • 1 tsk kanel
  • Instruktioner

    1. Blanda gräddfil (eller filmjölk) och bikarbonat.
    2. Rör matfett och socker vitt och pösigt. Tillsätt ett ägg i taget under omröring.
    3. Blanda vetemjöl med vaniljsockret, bakpulvret och saltet och rör ner blandningen i äggsmeten, omväxlande med gräddfilen.
    4. Varva smet och fyllning i en smord och bröad form, ca 2 liter. Avsluta med att strö socker och kanel över ytan.
    5. Grädda ca 1 timme i 175 graders ugnsvärme, använd en av de nedersta falsarna.
    6. Stjälp upp kakan så att den knäckiga ytan kommer uppåt.

    Liknande recept

    3.8
    50 min
    10-12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben