Kanelkaka

Jättegod kaka för de som gillar kanel.

Ingredienser

  • 175 g mjukt smör
  • 2 1/2 dl socker
  • 2 ägg
  • 4 1/2 dl mjöl
  • 2 1/2 tsk bakpulver
  • 3 dl gräddfil
  • Fyllning
  • 1/2 dl socker
  • 1 tsk malen kanel
  • Garnering
  • 1/2 dl socker
  • 1 tsk kanel
  • Instruktioner

    1. "KANELGÖMMA"
    2. Supergod kanelkaka, 1 kaka
    3. Gör så här:
    4. Smörj och bröa en bakform som rymmer 1 3/4 liter. Rör ihop mjukt smör med socker till en porös massa. Tillsätt ägg, ett i taget. Blanda mjöl med bakpulver. Häll gräddfilen i äggsmeten och blanda. Häll sedan i mjölblandningen och rör samman allt till en jämn smet. Häll hälften av smeten i formen och fördela sedan fyllningen av socker och kanel. Täck med resten av smeten och strö på garneringen av ännu mer socker och kanel. Grädda kakan i 175 grader varm ugn i ca 50 minuter eller tills den är färdiggräddad.

    Liknande recept

    3.8
    50 min
    10-12
    4

    Kommentarer (1)

    micron 25 augusti 2009

    Men, ska man strö ut garneringen jämnt över kakan? ska den inte vara lite mer "klickig" så det blir "gömmor"?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben