Kanelkaka i långpanna

Tid: 45 minuter

Jättesaftig sockerkaka med kanelsmak.

Ingredienser

  • 350 g smör eller margarin
  • 5 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 5 dl filmjölk
  • 2 tsk bikarbonat
  • 9 dl vetemjöl
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ dl socker
  • 1 msk kanel
  • Instruktioner

    1. Rör rumsvarmt smör och socker mjukt och poröst. Tillsätt äggen och rör om väl. Vispa ihop bikarbonat och filmjölk i en skål.
    2. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och rör ner i smeten tillsammans med filmjölken.
    3. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna som är 30x40cm. Blanda socker och kanel och strö på en tredjedel på papperet.
    4. Klicka i smeten i formen och bred ut den. Strö på resten av kanelsockret och grädda i 25 min i ugn på 175 grader. Låt svalna och skär i rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben