Kanelkaka i långpanna
Tid:
45 minuter
Jättesaftig sockerkaka med kanelsmak.
Ingredienser
350 g smör eller margarin
5 dl strösocker
4 ägg
5 dl filmjölk
2 tsk bikarbonat
9 dl vetemjöl
4 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
½ dl socker
1 msk kanel
Instruktioner
Rör rumsvarmt smör och socker mjukt och poröst. Tillsätt äggen och rör om väl. Vispa ihop bikarbonat och filmjölk i en skål.
Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och rör ner i smeten tillsammans med filmjölken.
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna som är 30x40cm. Blanda socker och kanel och strö på en tredjedel på papperet.
Klicka i smeten i formen och bred ut den. Strö på resten av kanelsockret och grädda i 25 min i ugn på 175 grader. Låt svalna och skär i rutor.
Liknande recept
Glasyrkaka i långpanna
4.7
40 min
20
8
Knäckig äppelkaka i långpanna
4.5
1 h
20-30
10
Havregrynskaka i långpanna
4.6
40 min
24
7
Wienerbröd i långpanna
4.7
5
Makaronipizza i långpanna
3.9
4-6
11
Saftiga rågbitar i långpanna.
4.8
4 h
1
3
Ingers långpanna
4.5
8-10
19
Britt-Maries kanelkaka
5
12
2
Italienska Kanelkakor!
4.3
30 min
25
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!