Kanelkaka med mandel

Serverar: 1 portioner

Tid: 45 minuter

En kanelkaka som jag svängde ihop häromdagen. Gjorde den med grahamsmjöl istället för vetemjöl, samt att jag tog mindre margarin än vad det var i ursprungreceptet. Jag tyckte den blev god, passade bra till en kopp te.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 ½ dl grahamsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk kanel
  • 50 g margarin
  • 1 dl vatten, uppkokt
  • Flagad mandel
  • Instruktioner

    Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa samman socker och ägg. Smält margarinet och blanda ner det samt övriga ingredienser tillsammans med äggsmeten och rör tills det blir en slät smet. Häll i en smörad och bröad form med löstagbar botten och garnera med flagad mandel. Grädda i ugnen i ca 30 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben