Kanelkaka med salt glasyr och lingongrädde

Serverar: 12 portioner

Underbara smakkombinationer som samsas i ett vackert glas. Det går bra att frysa kakan men gör de då utan glasyren. Vill d få ut fler portioner kan du välja mindre glas. Kanelkakan går även bra att äta som den är.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 2½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk mald kanel
  • 75 g smör
  • 1 dl vatten
  • Glasyr
  • 50 g smör
  • ½ dl vispgrädde eller mjölk
  • 3 dl florsocker
  • ½-3/4 tsk salt (smaka av)
  • Lingongrädde
  • 3 dl vispgrädde
  • Knappt 1 dl lingonsylt
  • Garnering
  • Frysta lingon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda ihop mjöl, bakpulver och kanel och vänd ner det i smeten. Koka upp smör och vatten, häll det i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter. Grädda den heller för kort tid än för länge. Låt kakan svalna.
    3. Glasyr: Smält smöret och rör snabbt ner övriga ingredienser. Tycker du att glasyren verkar lös så blandar du ner lite extra florsocker.
    4. Välj portionsglas i passande storlek. Vispa ihop vispgrädden med lingonsylten. Lägg kaksmulor i botten av glaset, bred över glasyren, toppa med lingongrädde samt ett fryst lingon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben