Kanelkakor

Serverar: 60 portioner

Smälter i munnen. Ligger inte länge i kakburken här inte.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 st ägg
  • 3 1/4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Topping
  • 3 tsk malen kanel
  • 2 1/2 msk strösocker
  • Instruktioner

    1. Rör smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt ägget och rör om ordentligt.
    2. Blanda vetemjöl och bakpulver. Tillsätt mjölblandningen till smeten. Arbeta raskt ihop degen och låt vila kallt i ca 1 timma.
    3. Blanda socker och kanel på ett fat. Baka ut lillfingertjocka längder och skär dem i ca 10 cm långa bitar. Rulla varje bit i kanel-sockeret och forma dem till ett "S" på plåten.
    4. Grädda kakorna i 200 grader tills de verkar torra och genomgräddade, ca 12 minuter.
    5. Låt kakorna svalna ordentligt på galler innan de förvaras i tät kakburk eller fryses.

    Liknande recept

    3.8
    50 min
    10-12
    4

    Kommentarer (4)

    compe 18 september 2008

    dessa kakor har jag gjort nu och de får en trea utav mig

    husmusen88 3 augusti 2011

    Enkla kakor utan en massa ingredienser, det gillar jag! Goda var de också, mums!

    lka89 25 augusti 2012

    Supergoda kakor som varken tar lång tid att göra eller håller sig kvar i kakburken länge. Något beroendeframkallande. :)

    sarnet 17 december 2013

    Bakade dessa kakor enligt receptet.De blev inte bra ,flöt ihop på plåten och inte blev det 60 st . Gjorde en ny sats ,men lade till 2 dl mer mjöl. Rullade 2 längder ca 4-5 cm i diameter. Skar dom i skivor och pudrade över kanel-sockerblandningen med en ströare. Kakorna blev helt perfekta och 60 st blev det. Tror att mjölmängden i receptet är fel. Men kakorna är jättegoda och möra.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben