Kanelkakor

Spröda bågar med en fin kanelsmak

Ingredienser

  • 200 g smör eller margarin
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl potatismjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 3 ¾ dl vetemjöl
  • Garnering
  • ½ dl strösocker
  • 2 tsk kanel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader
    2. Blanda snabbt ihop smör strösocker, potatismjöl, bakpulver,kanel och mjöl till en deg. Dela degen i sex bitar och rulla ut varje bit till fingertjocka längder.
    3. Skär varje längd i 6 cm långa bitar och skär 3 snitt i varje bit. Blanda socker och kanel och rulla kakorna i. Böj dem lätt och lägg dem på en plåt med bakpapper. Grädda i 10-15 minuter och låt dom kallna.

    Liknande recept

    3.8
    50 min
    10-12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben